1399/02/07 در روزهای آغازین سال جهش تولید؛ ۲ محصول دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل وارد بازار مصرف شد
    رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل از عرضه ۲ محصول دانش‌بنیان این دانشگاه با نام رنگ‌های طبیعی خوراکی زرد و قرمز در روزهای آغازین سال جهش تولید به بازار مصرف خبر داد.

اسحاق رسولی درباره عرضه دو محصول دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل اظهار کرد: این دانشگاه به عنوان دانشگاهی مسئله‌گرا، کارآفرین و فناور موفق به عرضه دو محصول دانش‌بنیان و سلامت محور جدید در ابتدای سال جهش تولید شد.

وی در تشریح مشخصات این محصولات از ارائه رنگ‌های طبیعی خوراکی زرد و قرمز به بازار خبر داد و گفت: «هدف از تولید این دو محصول دانش‌بنیان که از رنگ طبیعی، ماده مؤثره و کیفیت بالای رنگ بهره می‌برد، کاهش واردات و پیشگیری از مصرف رنگ‌های خوراکی شیمیایی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل با بیان اینکه این محصولات از طرف مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه با نام تجاری درخشان ارائه می‌شود، مجری این پروژه را «دکتر محمد خدادادی‌ مقدم» از اعضای هیئت علمی گروه شیمی و رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل عنوان کرد.

رسولی با بیان اینکه تحقیقات رنگ‌های خوراکی طبیعی سبز و آبی نیز در مرکز تحقیقاتی واحد اردبیل در جریان است، در تشریح فرآیند تولید دو محصول دانش‌بنیان به آنا گفت: ایده تولید رنگ‌های خوراکی طبیعی از یک سال پیش در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل به پیشنهاد بنده ارائه و اجرای آن توسط «دکتر خدادادی» آغاز شد.

رنگ‌‌های طبیعی از چه موادی هستند؟

وی ادامه داد: پس از پرورش ایده و انجام کارهای تحقیقاتی، واحدهای فناور در مرکز رشد دانشگاه مستقر شدند. رنگ طبیعی زرد از زردچوبه (حاوی کورکومین) که ضد سرطان و ضد ویروس بوده و رنگ قرمز از چغندر قند استحصال شده  است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل با اعلام اینکه گواهی سیب سلامت و مجوزهای قانونی محصولات اخذ شده است، یادآور شد: هر دو محصول با نام تجاری درخشان وارد مرحله تجاری و بازار شده است.

به گفته رسولی، اکثر رنگ‌های مورد استفاده در مواد غذایی، شیمیایی و برای سلامتی بسیار مضر هستند. تولید رنگ‌های طبیعی در کشور نیز بسیار محدود بوده و به‌طور غالب وارداتی هستند.